Belgische vlag Belgische vlag

Hoe Flandrien Kaas perfect in je dieet past

Een bourgondische Belg houdt van z’n stukje kaas, dat weten we allemaal. Dat ook velen onder ons op hun gezondheid en bijhorende lijn willen letten, zal je ook niet verbazen. Kaas wordt vaak in het verdomhoekje geplaatst omwille van z’n hoge aantal calorieën. Maar dit klopt niet! Kaas bevindt zich namelijk in de lichtgroene groep van de vernieuwde voedingsdriehoek. Met andere woorden: eet kaas met mate. En met je maten, dat natuurlijk ook.

Flandrien Kaas<br/> in je dieet

Waarom kaas eten?

Naast een overheerlijke, rijke smaak heeft kaas tal van voordelen voor de gezondheid. Dat bewijst de plaats van kaas in de voedingsdriehoek. Akkoord, kaas met dipsaus en een kaaskroket uit de frituur horen niet echt thuis in een dieet. Maar verse light kaas of jonge kaas geven een toegevoegde waarde aan een evenwichtig voedingspatroon, en daar staan weinig mensen bij stil. Ze hebben er (letterlijk én figuurlijk) geen kaas van gegeten! Zo bestaan er zelfs studies die aantonen dat kaas een verlaagd risico op diabetes type 2 met zich meebrengt.

Zoals alle zuivelproducten bevat kaas in de eerste plaats flink wat eiwitten. Daar zijn vooral jouw spieren je dankbaar voor. Verder bevat kaas flink wat vitamines (zoals A, B2, B12) en calcium. Dat mineraal zorgt ervoor dat je botten op latere leeftijd nog steeds op hun eigen benen kunnen staan. Daarnaast is kaas een bron van onder andere fosfor, magnesium, zink en selenium. Het zou zo een quizvraag kunnen zijn!

Flandrien Kaas<br/> in je dieet

De ene kaas is de andere niet

Als echte kaasliefhebber ben jij natuurlijk verknocht aan die heerlijke kaassmaak, niet? Om het dan definitief zonder dat gelukzalig sneetje geelgoude kaas te moeten stellen, klinkt als een marteling. Gelukkig ligt de waarheid in het midden. Zo zijn er een aantal volvette kaassoorten die je heel wat calorieën kunnen opleveren. Wanneer je aan je lijn probeert te werken, wil je dus vooral niet door deze kazen aan het lijntje gehouden worden.

Daarnaast zijn er kazen op de markt die veel zout bevatten, zoals Brusselse kazen, feta of roquefort. Uiteraard heb je een gezonde dosis natrium nodig, maar we vertellen je liever de ongezouten waarheid: te veel is te veel. Consumeer kaas dus bewust en kies voor ambachtelijke alternatieven die zorgen voor een gezonde dosis voedingsstoffen.

Flandrien Kaas<br/> in je dieet

Flandrien Kaas, een goede keuze!

Kaas past dus zeker in een evenwichtig voedingspatroon. Doseren is hierbij het codewoord. Kies dan ook weloverwogen voor een kaas die de inname van verzadigde vetzuren beperkt. Een keuze voor een magere kaassoort ligt voor de hand. Dat hadden ook de kaasmakers van Flandrien Kaas goed begrepen. Zo zag onze light kaas het licht met evenveel karakter, mondgevoel en smaak die een echte flandrien waardig is.

Dankzij zijn lange rijpingstijd is het geen lichtgewicht, maar kan je genieten van een uitgesproken smaakpallet. Op de World Cheese Awards werd hij dan ook 2 jaar geleden gewikt en gewogen en met een zilveren medaille bekroond! Krijg jij er al goesting in? Degusteer en breng light in je dieetduisternis.

Scenery
Wist je dat...

we elk jaar om en bij de 2 miljoen kilo kaas maken?

Dat zijn wekelijks 2400 bollen van 18 kilo!