Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Herfstsalade met
Flandrien Light

icon clock15 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Leg de eieren in kokend water tot ze hardgekookt zijn. Giet het water af en koel de eieren onder koud stromend water. Snijd ze daarna in partjes.

Was de appels en snijd ze in kleine blokjes. Je hoeft ze niet te schillen. Hak vervolgens de walnoten fijn. Schraap de draden van de selder met behulp van een dunschiller en snijd in julienne. Snijd de Flandrien Light in kleine dobbelsteentjes. Was de rucola en leg in een schotel.

Strooi de appeltjes, de julienne van de selder, de gehakte walnoten, de rozijnen, de dobbelsteentjes Flandrien Light en de partjes ei erover.

Meng vervolgens de mayonaise, de mosterd en de Griekse yoghurt. Sprenkel de dressing over de salade naar eigen smaak.

Bereidingstip

Wist je dat oudere eitjes makkelijker te pellen zijn dan superverse? Er ontstaat immers een luchtbel binnenin het ei, waardoor de schaal er makkelijker afgaat.

icon clock15 min.

icon persons4 pers.

Bereidingswijze

Leg de eieren in kokend water tot ze hardgekookt zijn. Giet het water af en koel de eieren onder koud stromend water. Snijd ze daarna in partjes.

Was de appels en snijd ze in kleine blokjes. Je hoeft ze niet te schillen. Hak vervolgens de walnoten fijn. Schraap de draden van de selder met behulp van een dunschiller en snijd in julienne. Snijd de Flandrien Light in kleine dobbelsteentjes. Was de rucola en leg in een schotel.

Strooi de appeltjes, de julienne van de selder, de gehakte walnoten, de rozijnen, de dobbelsteentjes Flandrien Light en de partjes ei erover.

Meng vervolgens de mayonaise, de mosterd en de Griekse yoghurt. Sprenkel de dressing over de salade naar eigen smaak.

Bereidingstip

Wist je dat oudere eitjes makkelijker te pellen zijn dan superverse? Er ontstaat immers een luchtbel binnenin het ei, waardoor de schaal er makkelijker afgaat.
Scenery
Wist je dat...

melk het liefst zacht behandeld wordt?

Hoe bruusker je met melk omgaat, hoe groter het risico dat er iets fout loopt bij het kaas maken. Melk verdient dus ons grootste respect en voorzichtigheid.