Belgische vlag Belgische vlag

Flandrien-duiveltjes met Flandrien Jong

Opgevulde tomaten in de oven zijn typisch Belgisch. Je kan eindeloos variëren met de vulling. En wat beter is, ze combineren fan-tas-tisch met je favoriete Flandrien Kaas! Overheerlijk en toch lekker veel vitamientjes. Ontdek hieronder het recept van Gerd Pierret voor Flandrien-duiveltjes met Flandrien Jong. Da’s duivels lekker!

Recept voor<br/> Flandrien-duiveltjes

Moeilijkheidsgraad: Basic chique
Bereidingstijd: 45 minuten
Aantal personen: 2

Dit zet je op voorhand klaar:

4 dikke vleestomaten
200 g Flandrien Jong
1 eierdooier
6 el room
50 g gerookte spekreepjes
Snuifje paprikapoeder
Snuifje gemalen zwarte peper
4 plukjes peterselie
1 ciabatta of stokbrood

Zo ga je te werk:

Verwarm de heteluchtoven voor op 180°C. Verwijder het kroontje uit de tomaten en snijd er een kapje af. Hol de tomaten uit met een lepel. Zet ze daarna omgekeerd op een bord en wat keukenpapier. Snijd het stuk Flandrien Jong in kleine blokjes. Bak het spek even aan in een pan zonder vetstof en hou apart.

Tip: het uitgelepelde tomatenvlees kan je zeven en nog gebruiken in je verse soep of een tomatensaus!

Recept voor<br/> Flandrien-duiveltjes

Scheid de eierdooier en voeg er de room bij. Kruid af met een snuifje peper. Klop het geheel op in een kom of in een maatbeker. Meng ondertussen de kaas met de spekblokjes apart. Plaats de holle tomaten in een ovenschaal en vul ze met het kaasmengsel. Giet daarna het eimengsel erover en werk af met een snuifje paprikapoeder. Plaats het kapje op de tomaten en schuif de schaal in de oven gedurende 25 minuten.

Haal de tomaten-duiveltjes uit de oven en versier met een takje peterselie. Serveer met stukjes brood. Heerlijk om mee te soppen!

Wil je er trouwens échte duiveltjes van maken voor je kinderen? Snijd dan op voorhand kleine minidriehoekjes tomaat uit. Prik ze op een tandenstoker en plaats ze na afloop op de tomaat. Echte duivelshoorntjes waar je mee zal scoren!

Scenery
Wist je dat...

Flandrien Kaas enkel kaas verkoopt onder eigen merknaam?

Onze kazen vind je dus niet terug onder een andere merknaam, daarvoor is onze beroepstrots te groot…