Belgische vlag Belgische vlag
Sluiten

Hoe omgaan met je Flandrien Kaas?

Flandrien Kaas wordt ambachtelijk bereid, dat kon je al eerder lezen op deze blog. Het is dan ook belangrijk om je blokje geel geluk met de nodige liefde én voorzichtigheid te behandelen. Al van bij de start van ons authentieke productieproces doen we er alles aan om de allerbeste kwaliteit op je bord te krijgen. Geef je Flandrien Kaas dus de liefde die hij verdient en krijg er een onvergetelijke smaaksensatie voor in ruil. Voor wat hoort wat … kaas!

Hoe omgaan met Flandrien Kaas

Van bol tot blokje: liefde voor de ambacht

Kaas is een kwestie van smaak. Je ervaart Flandrien Kaas dan ook in al z’n facetten wanneer je er bewust mee omgaat. Gebruik je zintuigen en maximaliseer je culinair moment, of het nu om een degustatie of een kookdemonstratie gaat. Zien, ruiken, voelen, proeven, horen en genieten. In die volgorde. Ervaar zo de kwaliteit van vakmanschap.

Je kaas bewaren, de smaak vrijwaren

Flandrien Kaas, is net zoals alle andere kazen, een levend product, dat ademt. Bewaar je Flandrien Kaas dus gewoon in de groentelade van je koelkast. Dek hem in alle omstandigheden goed af met plastic folie om te voorkomen dat de kaas uitdroogt en de smaak van andere producten in zich opneemt.

Hoe omgaan met Flandrien Kaas

Qua houdbaarheid mag je trouwens rekenen op een tiental dagen. Hoewel, wedden dat hij sneller op geraakt? Wie kan er nu weerstaan aan zo’n onwaarschijnlijke smaaksensatie? Een blokje wordt maar al te gauw een halve blok … Ach, het is je gegund. Daar doen we het voor!

Genieten van de bovenste plank

Een goede presentatie is alles, dat is een mes dat aan twee kanten snijdt. Je eert je Flandrien Kaas én je krijgt er een mooie kaasschotel voor in de plaats. Een halfharde kaas zoals Flandrien Kaas snijd je het best in sneden of staafjes. Of in blokjes. Of in spiesjes. Who cares?! Zolang je maar geniet van z’n overheerlijke smaak. Presenteer je Flandrien Kaas trouwens eens op een natuurlijke ondergrond. Een houten plank of een trendy leisteen zorgt voor dat extra tikkeltje feestgevoel. Meer tips nodig? Klik dan even door naar dit artikel. Je Flandrien Kaas kan je alleen maar dankbaar zijn voor zoveel kaaswijsheid.

Scenery
Wist je dat...

Al onze kazen
lactosevrij zijn?

Alle Flandrien kazen zijn minstens zes weken gerijpt, waardoor ze van nature geen lactose meer bevatten.