Goesting ...

in karaktervolle kaas

van Vlaamse bodem!

Goesting ... in karaktervolle

kaas van Vlaamse bodem!

Ontdek onze kazen! laat je inspireren
     

Kaascrackers

Crackers worden vooral in Amerika vaak gecombineerd met kaas. Een kaasplankje met crackers is dan ook typically American! Maar wist je al dat je eigenlijk heel eenvoudig een variant kan maken op deze beschuitachtige biscuit die boordevol smaak zit? Kaascrackers zijn dus helemaal geen harde noot om te kraken. Tine De Langhe neemt je op sleeptouw met dit supersimpele gerecht. Wedden dat je gasten je zullen beschouwen als een krak in het maken van een gezonde snack?

Dit zet je op voorhand klaar:

  • 100 g Flandrien Gerijpt
  • 25 g sesamzaadjes
  • 15 g chiazaad
  • 25 g pompoenpitten
  • 1 el Provençaalse kruiden

Zo ga je te werk:

Verwarm de oven voor op 180 graden. Rasp ondertussen de Flandrien Kaas.


Neem een mengkom en meng de geraspte Flandrien Kaas met de sesamzaadjes, het chiazaad en de pompoenpitten. Werk af met Provençaalse kruiden en eventueel wat peper.

Crackers worden vooral in Amerika vaak gecombineerd met kaas.

Bedek een bakplaat met bakpapier of met een ovenmat. Maak hoopjes van de kaasmengeling. Zorg er steeds voor dat de kaas en de zaden goed door elkaar gemengd zijn.

 

Zet 10 à 15 minuten in de oven tot de koekjes goudbruin zijn. Laat ze daarna eerst afkoelen zodat ze terug hard worden en makkelijker van het bakpapier verwijderd kunnen worden. Als je er kan afblijven natuurlijk!

Terug naar overzicht