Belgische vlag Belgische vlag

Flandrien Kaas is het ideale comfortfood

Buiten is het fris en verstopt de zon zich vroeger achter de horizon. Daarom zoeken wij ook sneller ons huis op om te genieten van de warmte en geborgenheid. Voor veel mensen weegt die donkere periode op hun gemoed – de winterdip of najaarsmoeheid. Om zich beter te voelen, grijpen zij naar het beruchte comfort food, zoals chocolade, ijs en … kaas!

Kaas als comfortfood

Een injectie positiviteit

Waarom kies je voor comfort food? Als je je slecht voelt, snak je naar voedsel dat je positiviteit een boost geeft. En daarbij is het aantal calorieën totaal niet van belang. Bovendien kiest niet iedereen voor hetzelfde troosthapje. Dat hangt af van de herinneringen die je eraan koppelt. At je bij je oma altijd een heerlijke boterham met kaas bij een kom verse soep? Of deelde je met je vader een reep chocolade na de voetbaltraining? Dan zal je daarnaar hunkeren bij een dip.

Kaas is gezond comfort food

Kaas krijgt vaak de stempel ongezond te zijn door een hoog caloriegehalte. Maar niets is minder waar. Dit genoeglijke goud staat met reden in de lichtgroene groep van de vernieuwde voedingsdriehoek en past dus perfect in een evenwichtig dieet. Zo zitten alle Flandrien kazen boordevol eiwitten, vitamines en mineralen zoals calcium, fosfor, magnesium, zink en selenium. De ideale hap voor moeilijke momenten dus – een deugddoende knuffel voor je ziel.

Kaas als comfortfood

Van de snelle fix…

Met Flandrien Kaas kruip je in geen tijd weer uit het diepste dal. Snij de kaas in lange repen en dip die in een intens sausje van yoghurt en kruiden. Dat heeft hetzelfde effect als mayonaise of cocktailsaus, maar is veel gezonder. Combineer je kaas met groenten, fruit of noten want die zijn een bron van ijzer, omega-3-vetzuren, magnesium, selenium en zink. En die geven je emoties de houvast die ze nodig hebben. Kies je voor onze lightkaas? Dan krijg je evenveel karakter en smaak maar dan met minder vet. Een boost zonder schuldgevoel!

…tot de opbeurende knuffel

Comfort food is niet altijd een snelle hap. Soms smacht je echt naar aanhoudende geborgenheid. Die vind je in een dampende ovenschotel, smeuïge fonduepot, sidderend raclettepannetje … Alleen al de kaas zien smelten is voor velen een troostend proces. En je kunt er zo heerlijk lang van (na)genieten. Inspiratie nodig? Proef van de lekkerste kaasgerechten in het enige echte Flandrien Kaas-receptenboekje. Smakelijk!

Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?