Belgische vlag Belgische vlag

Kaas,
dat verdient
ons grootste respect

Al enkele generaties is onze familie in de ban van kaas,
een edel geschenk van Moeder Natuur.
Met eerbied voor aloude tradities vervolmaken we ons
in de nobele kunst van het kaasmaken.
Niets laten we aan het toeval over, tijd doet de rest.

Ons verhaal

Flandrien Kaas,
dat is...

Traditie

Kaas wordt al eeuwen op dezelfde manier gemaakt.
Het is een moeilijk, maar o zo mooi ambacht.
Die traditie mag niet verloren gaan.
Daarom houden we er bij Flandrien Kaas aan om de natuur nog zijn gang te laten gaan, met natuurlijke zuursels en stremsels, maar ook met voldoende tijd.

Passie

Kaas zit bij de familie Desmet in het bloed. Grootvader André reed met zijn bakfiets of triporteur Zuid-West-Vlaanderen rond om iedereen te laten genieten van kaas. Vader Jean-Pierre bouwde de groothandel verder uit tot een
bloeiende onderneming.

En Jan, die droomde er als kind al van om zijn eigen kaas te maken. En zo geschiedde...

Ons verhaal
Ons verhaal

Kwaliteit

Kwaliteit staat centraal bij alles wat Flandrien Kaas doet.
We produceren niet alleen in Wervik, we rijpen al onze kazen ook ter plekke. Bovendien laten we onze kazen ook langer dan gemiddeld rijpen, want dat levert
een extra karaktervolle kaas op.

Stap binnen in de wereld
van Flandrien Kaas

Familie Desmet
Thuis in kaas sinds 1934

Ontdek

1934

Triporteur

In 1934 start André Desmet met een groothandel in kaas.
Met zijn triporteur, zeg maar een bakfiets, rijdt hij van huis tot huis en later van kaaswinkel tot kaaswinkel om mensen te voorzien van de lekkerste kazen.

Ons verhaal

1940

Noodgedwongen pauze

Als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, moet André zijn auto afstaan aan de Duitse bezetter en wordt hij ingeschakeld in de voedselbedeling. De kaashandel staat even on hold, maar kan na de oorlog heropgestart worden.

Ons verhaal

1968

Het eerste magazijn

Tot eind de jaren zestig werkte André altijd van thuis uit aan de Speldenstraat in Wervik. Dan is het tijd voor een nieuwe stap: hij laat een magazijn bouwen in de Geluwestraat, op enkele honderden meters van het ouderlijke huis.

Ons verhaal

1980

Bedrijfspand in Wervik

De handel groeit en bloeit,
ook wanneer zoon Jean-Pierre in het bedrijf komt.
Kaashandel Triporteur werkt dan al met een dertigtal mensen die kaasspeciaalzaken en marktkramers beleveren in het hele Vlaamse land (tot in Antwerpen) en een deel van Wallonië. In 1980 laat hij een eigen bedrijfspand optrekken
in thuisstad Wervik.

Ons verhaal

1995

Jan stapt mee in het bedrijf

Als kind speelde Jan Desmet – soms tot ergernis van zijn papa – tussen de kazen. Het was dan ook de evidentie zelve dat hij als jong afgestudeerde meteen in het familiebedrijf stapte. Eerst als vertegenwoordiger op de baan, later als CEO.

Ons verhaal

2012

Bouw van eigen kaasmakerij

Als jonge gast kriebelde het bij Jan Desmet al lang om zijn eigen ding te doen. En dan blijkt de drang om een eigen kaas te maken niet meer te houden… In 2012 verrijst de Flandrien Kaasmakerij.

Ons verhaal

2013

Flandrien Kaas

Na een intense drie jaar durende zoektocht naar de juiste samenstellingen en verhoudingen van zuursels, stremsels en pekels ontstaat in 2013 de eerste kaas van de familie Desmet.
Flandrien Kaas is geboren!

Ons verhaal

2014

Eerste World Cheese Award

Flandrien Kaas is nog maar 1 jaar bezig en het rijft al meteen zijn eerste World Cheese Award binnen! De komende jaren zullen er nog vele volgen...

Ons verhaal

Vandaag

10 jaar Flandrien kaas

In 2023 viert Flandrien Kaas zijn tienjarig bestaan. Tien mooie jaren die naar meer smaken...

Ons verhaal

Morgen

Boordevol plannen

Wat brengt de toekomst? Niemand die in een glazen bol kan kijken, maar wij zijn alvast ambitieus. Straks leggen we zonnepanelen op onze bedrijfsgebouwen, er zijn concrete plannen voor nieuwe kantoorgebouwen, ...

Ons verhaal

Wij zijn
lekker Belgisch

Lees er meer over

Wij gaan
duurzaam te werk

Lees er meer over
Scenery
Wist je dat...

een koe tot dertig liter melk per dag produceert?

En dat wij 180 liter nodig hebben om een bol heerlijke Flandrien Kaas te maken?